Πίτσα με σάλτσα pimento και μπέικον

Ένας πεντανόστιμος συνδυασμός τυριού Cheddar και θρυμματισμένου μπέικον, τόσο καλός που η κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα σας.

 

Χρόνος προετοιμασίας:
16 ώρες και 20 λεπτά

 

Χρόνος εκτέλεσης:
24 λεπτά

 

 

Μερίδες:
2-4

 

Μαγειρέψτε με:
Μπολ από χυτοσίδηρο Hosse

 

 

ΥΛΙΚΑ:

 

  • Για την σάλτσα pimento με τυρί τσένταρ:
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • ¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 ψητό jalapeño, κομμένο σε κύβους. (προαιρετικό εάν δεν σας αρέσουν τα καυτερά)
  • 3 κουταλιές της σούπας πιπεριές πιμέντο (Pimento)
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά πιπέρι
     
  • Για πάνω στην πίτσα:
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, για να βάλουμε επάνω στην ζύμη μας για ψήσιμο (Βήμα 2)
  • Κουταλιές από την σάλτσα pimento που φτιάξαμε 

 

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:


Προετοιμασία του ζυμαριού:

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, το νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα μαζί, για περίπου 1 λεπτό, για να γίνει μια κολλώδης μάζα ζύμης χωρίς ξηρές κηλίδες από αλεύρι.
  2. Πλάθετε την ζύμη σε σχήμα μπάλας. Καλύψτε για 5 λεπτά. (με μια πετσέτα ή πλαστική διαφάνεια)
  3. Ξεσκεπάζουμε το μπολ και ζυμώνουμε τη ζύμη πολλές φορές, γυρνόντας κυκλικά το μπολ κατά 90 μοίρες κάθε φορά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ και μετά από 5 λεπτά ζύμωνουμε ξανά. Περιμένετε 5 λεπτά και επαναλάβετε για 15 λεπτά το τελευταίο ζύμωμα. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά. Έπειτα βάζετε την ζύμη στο ψυγείο για 12 έως 72 ώρες να ξεκουραστεί.
  5. Ετοιμάστε το τηγάνι σας 3 ώρες πριν βάλετε την ζύμη σας. Ρίξτε την υπόλοιπη 1½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο μαντεμένιο τηγάνι. Αλείψτε καλά όλες τις πλευρές του τηγανιού με λάδι για να μην κολλήσει η πίτσα.
  6. Μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί και απλώνεται με λάδι και την επάνω επιφάνεια. Πιέστε τη ζύμη με τα δαχτυλά σας σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. 
  7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλες 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
     

Για την σάλτσα pimento με τυρί τσένταρ που θα βάλουμε επάνω στην ζύμη μας:

Βάζουμε το τσένταρ, την μαγιονέζα, την σκόνη σκόρδου, τις jalapeño και τις pimento πιπεριές. Αλάτι –  πιπέρι και ανακατέψτε καλά. 

Ψήσιμο:

  1. Τριάντα λεπτά πριν το ψήσιμο, τοποθετήστε μια σχάρα στο κάτω μέρος του φούρνου και μια στο πάνω μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230℃. (Για να μην καεί η πίτσα κατά το ψήσιμο, βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι καλά προθερμασμένος).
  2. Όταν είναι έτοιμος ο φούρνος για ψήσιμο, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε ολόκληρη την ζύμη μας. Ρίξτε μικρές κουταλιές από τη σάλτσα pimento με τυρί τσένταρ πάνω από το την μοτσαρέλα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  3. Προσθέστε μικρές κουταλιές από το pimento που φτιάξαμε στην αρχή, πάνω από την πίτσα και πασπαλίστε με το μπέικον.
  4. Ψήνετε την πίτσα στην κάτω σχάρα για 18-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το τυρί. Επίσης, θέλουμε να ψηθούν (να ροδίσουν) το κάτω μέρος της πίτσας και οι άκρες της κρούστας.
  5. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο. Περάστε προσεκτικά ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη της πίτσας και την πλευρά του τηγανιού για να μην κολλήσει. Μεταφέρετε σε ένα πίατο ή πλάκα κοπής. Κόβετε όπως επιθυμείτε, σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!!!